lørdag 19. mai 2012

Noen turer i det siste (Kollen, Elnestangen, Lågheia, Nordneset og Skarvatnet.)


I begynnelsen av mai var vi på Vestnes med båten. Litt ruskete vær, men ut på tur likevel. Lørdag gikk vi på Kollen. Har vært der før og skrevet om det her. I dag valgte vi ei annen rute. Gikk første del av turen på veien som fører til Hellandsetra, så tok vi av på veien og gikk stien opp til Kollen.


Noen dager senere gikk jeg på Elnestangen. Denne turen er en flott naturperle nede ved sjøen, og ved rasteplassen ute ved selve Elnestangen sitter du helt nede ved sjøkanten og ser utover Frænafjorden. Området er laget til med flere benker rett ved fjæresteinene og etterhvert skal det også bli muligheter for å grille på grue her. En fin familietur som går på gruset vei. Turen starter ved en liten parkeringplass, ca 1 km fra avkjørsel til Elnes fra fylkesveg 663.


15. mai tok jeg med jentene opp på Lågheia i Elnesvågen. Turen er også i år en av Stikk Ut-målene. Kjør opp i boligfeltet opp for Elnesvågen sentrum, vestre del, Haugliveien. Ta så til venstre, Øvre Kongefaret, så til høyre opp Riddrebakken. Ved enden av veien finner du parkeringsplassen. Turen starter på parkeringsplassen, derfra gjennom grinda, opp mot lysløypa og følger denne til Hukåssetra. Herfra til høyre for vannverket og følger stien oppover. Hold til høyre, opp ryggen fram til varden på Lågheia 520 moh. Her er det varde og gjestebok.


I går tok jeg med jentene og et par venninner av de til Nordneset Fyr på Farstad. Det er god gruset kyststi fra Farstadsanden ut til Nordneset Fyr. Infoskilt forteller om natur, flora og histore fra området, og det er flere rastebord langs ruten. Hvordan finne frem? Kjør RV663, ta av på Farstad til parkeringsplassen på Farstadsanden (merket fra hovedvegen). Turen er barnevognvennlig, og de minste kan også ta med sykkel hvis de ønsker det.


I dag gikk jeg, jentene og ei venninne til minstejenta, rundt Skarvatnet. Det er start og parkering ved Skarstua. Følg vegen til Malmesetra ta av ved skilt Tursti. Stikk Ut-posten midt på sørsiden av vatnet 212.moh - turveg helt rundt tilbake til Skarstua. Jentene var kjempeflinke, så etter turen ble de belønnet med softis ved Eventyrlige Skaret :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Såå kjekt å sjå!! Flotte bilder, flotte unger og det ser ut som dere har hatt noen skikkelig flotte turer!!

Ha ei fortsatt flott helg:))

Eli Kristin Magnussen sa...

Nyyyydelig! Så flotte turløyper dere har for småfolk og gjerne for de på hjul også. Kjekt! Flinke turfolk du har med deg, tidlig krøkes som god krok skal bli, he-he! :D

Flotte bilder!

Stor klem - skjønner at savnet etter din far er ekstra tung på spesielle dager. Føler med deg, Elisabeth ♥

Stor klem, Eli Kristin