mandag 6. februar 2012

LANGDALSBU


Siste par ukene har vi hatt flere fine vinterdager med aking og skiturer. Flere av skiturene har gått til Molde og Romsdal Turistforenings lokale dagsturhytte, kun seks kilometer fra Skaret, Moldes populære skiutfartssted.
På vei til Langdalsbu passerer vi også Ottarbua og Feskarbua. To hytter med til sammen fire sengeplasser. Til hytta hører og naust og båt noe som gir god tilgang til fisking i Langdalsvatnet andre tider på året. Hytta er låst med spesialnøkkel som kan leies hele året på Skaret Turistsenter, tlf. 71 26 80 90. Hytta har og egen side for booking (http://www.feskarbua.no.)


Langdalsbu er et perfekt mål for familieturer. Den er åpen i skisesongen  lørdag og søndag fra kl 11-15. Salg av varm og kald drikke, kjeks og sjokolade. Hytta har stor terrasse med plass til mange.  Det er ikke overnattingsmuligheter, med unntak for de som er hyttevakter.


På høyda øst for hytta er det en skiltstolpe som viser retningen til alle fjelltoppene i området. Den mest besøkte er "Bjørnen", 933 m.o.h. Den har en alpin, luftig toppegg som ikke krever klatreutstyr, men forsiktighet. Ellers er det en fin rundtur å gå "vanlig vei" fra Skaret til Langdalsbu, så  etter umerkede stier øst/nord over foten av Bjørnen tilbake til Skaret om Malmesetra.


 Ellers kan man gå på Luten (968moh) og Snøtinden (1027) lengst borte, ca 10 km fra hytta. I sør ser man mot litt mer avrundede fjell som Maifjellet og Lønsetfjellet (Skårsfjellet). Merket sti fra Kordalen på Skaret til toppen av Lønsetfjellet (Skårsfjellet). Om vinteren kjøres det flotte skispor fra Skaret, forbi hytta til Fursetfjellet, en løype på ca 20 km.
Bildet under viser utsikten mot Gjemnes.


GOD TUR!

Ingen kommentarer: