mandag 22. juni 2009

Stortolla på Osmarka

Det blir lite blogging nå om dagen. Tiden strekker ikke til. Onsdag forrige uke gikk jeg på Lågheia, men det var ren tortur. Sikker på jeg ble ertet av 10.000 fluer i løpet av turen. Ikke gunstig årstid for fjellturer nå de neste 2 mnd.



Fredag hadde jeg fri fra jobb, så jeg tok med meg Maja for å finne stortolla på Osmarka. Været var nydelig og det samme var omgivelsene vi gikk i. Etter å ha passert Hanaset-tjønna og Heggemsetra kom vi etterhvert til Duålisetra hvor vi satte oss ned for å spise. Det kom straks tre sauer løpende for å se hvem som kom. Maja holdt den ene brødskiva si fram for å lokke de nærmere, noe som også virket. Den største kom bort med en gang og snappet til seg brødskiva med nugatti og spiste den i en jafs!



Etter å ha gått i ca. 15 minutter til fant vi stortolla. Den er ca. 350 år gammel og har en omkrets på 6 meter. På skiltet ved siden av, står det at det er norges største stortolle (furu). I alt 5 av norges 10 største toller befinner seg faktisk i Møre og Romsdal, så vi har sikkert gode vekstvilkår. Imponerende stort var det i hvert fall både for meg og Maja.



Senere samme dag kasta vi laus båten og gikk på Grisvåglærå hvor vi var til dagen etter. Lørdag var jeg og mannen min i en skikkelig morsom 40 årsdag til en kompis som varte og rakk helt til kl 05.30 for vår egen del... Tror ikke jeg vil publisere noen bilder der ifra (",)

2 kommentarer:

Grete sa...

Mange flotte bilder av Maja og stortolla...visste ikke om noe sånt jeg....
Kunne gjerne tenkt meg og sett bilder fra 40-års dagen ,men har en viss forståelse, hehe.
Var forresten på sjøen i går kveld,men det blir vel kalla matauk i vårt tilfelle,hadde så lyst på småsei:)

Ha en trivelig St.hans feiring, og hils gubben!

inger lises hjem sa...

Hei og takk for sist:-))).
Sikkertt kjempelurt å ikke publisere bilder fra festen, har en mistanke om at i har mange rare "tryner" der..
Ha en kjempetrivelig st hans, min blir forøvrig feiret på arbeid...