fredag 8. mai 2009

Peskaret og StorklauvaI dag har jeg fri fra jobb og var tenkt meg på Storklauva og Svartnakken. Turen ble litt annerledes enn først tenkt, men en fin tur ble det likevel.
Ca. 10 minutt etter Tursti-skiltet møtte jeg på en hjortekalv. Jeg skvatt skikkelig og såg bare ei kvit rau som forsvant til skogs.Da jeg kom til Fangholsetra (rød hytte) fulgte jeg feil sti videre og ante ugler i mosen da jeg nådde Peskaret. Jeg ringte til Stine og fikk vite at jeg ville ende på Julaksla om jeg fortsatte den veien. Jeg snudde, fant den riktige stien og kom meg opp på Storklauva 312 moh. En liten fjelltur med fin utsikt da jeg nådde toppen. Det var mange rare trær langs stien...Her er varden på Storklauva med Midsund i bakgrunnen.Jendemsfjellet til venstre og Valletua til høyre. I midten ser vi Elnesvågen langt i det fjerne. Siden jeg skulle hjem for å bake firkløverkake, så snudde jeg og gikk samme vei tilbake. Tiden fløy fra meg. På veg ned igjen snakket jeg i telefonen med mamma og holdt på å tråkke på en huggorm. Fy flate, som jeg skvatt. Jeg prøvde å gå etter den for å ta bilde, men den gjemte seg i lynget, så bildet ble ikke så bra. Se det øverste bildet i innlegget... Tror det er ormeår i år!

3 kommentarer:

Eli Kristin Magnussen sa...

Så flotte bilder og artig tur, he-he! Du fikk virkelig møte hoggormen i bildet du, fytte rakker'n. Jeg håper å treffe en kun for å ta bilde, men jeg tror ikke jeg hadde vært like høy i hatten om den hadde ligget der foran meg likevel :o Hører det er flere som her sett dem rundt omkring, men ikke jeg.. ennå, hi-hi! Skal ikke si hva det treet minner meg om, men det er vel en grunn til at du knipset det, mohaha :D

Nyt helgen Elisabeth, klems fra meg

Gerd, p, sa...

Du er veldig flink til å gå turer,eg hdde ønska eg var like sprek he he Det er kjekt å få sjå så mange fine bilder fra flelltoppe du er på.men det ekle krypet som låg i lyngen,den kan eg godt stå over he he .

Ha ein fin kveld.

Made by KKann sa...

Ojoj - litt av en "skvette" tur..hihi - ikke morro med huggorm..men en flott tur du har hatt - misunner deg muligheten til å komme seg opp og ut i fjellet!!

Ha en super mandag!

KlemKKann