tirsdag 21. april 2009

Nonsfjellet og ValletuaI dag gikk turen til Nonsfjellet og Valletua 586 moh. Etter en knapp halvtime kommer jeg til Fjellsetervatnet hvor det er benk, bok å skrive seg inn i og ei disse/huske for barna. En kjempeflott tur om man har med seg barn, men i dag var jeg uten og valgte å fortsette opp på Valletua.Valletua er den nordligste toppen i Moldemassivet. Den kan bestiges fra flere kanter, men jeg valgte ruta fra Sandsbukta, ei rute som starter med en idyllisk skogsvei.
Etter å ha passert den røde hytta møtte jeg på både frosk og huggorm. Prøvde å følge etter ormen for å ta bilde, men den var altfor rask.På bildet over ser dere Fjellsetervatnet med Elnesvågen i bakgrunnen. Skalten, Talstadhesten og Heia er fjellene du ser. Jeg har møtt både ørn, røyskatt, ravn og rype tidligere i år, men jeg kommer ikke helt over den huggormen...Varden på Valletua med bok man kan skrive seg inn i. Nonsfjellet hadde ikke bok. Utsikten er utrolig fin alle veier og været er perfekt.Siste bildet viser Fjellsetervatnet med Malmefjorden i bakgrunnen. Det minste fjellet du ser er Skoften, men Kvannfjellet, Galten og Røssholfjellet er også godt synlig. All denne fysiske aktiviteten i det siste og det faktum at jeg har gått over til speltbrød, har hjulpet enormt på sykdommen min, så neste uke starter jeg nok på jobb igjen (",)

8 kommentarer:

Ingun sa...

Det var en fin tur i dag. Her går det i maling nå.....
Ha en god kveld!

Eli Kristin Magnussen sa...

Ååå, skulle gjerne vært med på turen! Så flott det så ut - mange supre bilder Elisabeth! FLott at du deler ;) Jeg har håpt å treffe på en dorsk hoggorm for å ta bilder, men jeg har ikke sett snurten av de. Tror jeg hadde vært litt øsen om jeg virkelig hadde fått et glimt av en, ha-ha! :P

Du har vært skikkelig heldig med dyrelivet på dine turer iallfall! Kjekt at formen er stigendes - klem fra meg!

inger lises hjem sa...

du er bare superflink, og ingenting er bedre hvis helsen også bedrer seg. Vurderer å henge meg på søstern for å gå valletua,nonsfjellet,storfjellet og frænavarden i helga. Sikkert ikke smart for en som ikke er i form enda...
Huff hadde jeg møtt på huggormen hadde jeg sikkert daua på stedet. Kan si at jeg er livredd slike dyr....

S10ne sa...

Valletua er en supertur - gleder meg til neste gang jeg skal ta turen - håper det blir snart.

Godt å høre at det går bedre med helsa, ikke noe kjekt når kroppen ikke fungerer som den skal.

Ha en fantastisk fin dag Elisabeth!

Klem

Eli Kristin Magnussen sa...

Hei igjen du! Dersom du tar den vanlige løypa opp Brandsøyåsen fra Torvmyra tar det ca 20-25 min opp i ok tempo. Vet ikke hvor sprek du er, men tipper det går raskere. Det er bare 292 m.o.h, så det er ikke store fjellet. Dersom man starter ved asfalten og går over Strandafjellet / Norefjellet tar det lenger tid og ikke så mye folk. Tok ikke tiden da jeg gikk den, men jeg gikk i bra tempo oppover med kameraet flittig i bruk ;)

I dag arrangerer basen jeg jobber på tur i Brandsøyåsen på ca 2 timer. Lurer på om jeg skal hive meg med selv om det begynner å bli MYEE Brandsøyåsen nå! Kjekt å komme seg ut og gå uansett!

Ha en knakendes fin dag Elisabeth!
klems

Laila Anita sa...

Tror nok du har noe bedre kondis enn meg Eli Kristin! Brukte 20 min opp en gang, men da holdt Ulf på å sprenge meg! Bruker nok stort sett iallefall 30 minutter, men det har kanskje litt med at vi har med bikkjer som drar litt hit og dit også :-) Og så må vi skravle :-)

Kjempefin tur det der Elisabeth, du er jo blitt sååå flink! men jeg savner et bilde utover mot Hoem :-)

Elisabeth sa...

Hehe, Laila Anita: Jeg tenkte på det, men jeg har publisert så mange bilder av jendemsfjellet at folk blir vel lei sanrt... Ho ho

Elisabeth's bright side sa...

Vakre bilder Elisabeth. Tror jeg ville bruke lang tid på samme turen, men jeg ville ha sett og funnet mye rart både på bakken og rundt omkring å ta bilder av.